Her er den nye iPhone 11

Traditionen tro indleder Apple efteråret med en serie af nye telefoner i deres, efterhånden, ret store iPhone-familie. Endnu bedre kamera-specifikationer end i sidste års modeller, skal gøre de nye modeller kampklar ift. konkurrenternes smartphones.

Den nye iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Max finder du bl.a. hos Yousee, og alle modeller er i salg fra d. 20. september.

Dual eller Triple-lens

De tre nye iPhones indeholder hver især en opgradering af kameradelen, og selvom iPhone anno 2018 tog rigtigt flotte billeder, er der altid plads til forbedring, og i år er Apple klar med to eller tre nye linser i modellerne, alt efter hvilken en man vælger.

iPhone 11, som er den mindste af modellerne, har to linser, hvorimod iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har 3 linser bag på telefonen. Alle modeller har et frontkamera.

iPhone Pro og iPhone Pro max

Apple lægger vægt på ordet Pro i årets nye linje, og det er fordi kameraet i de nye iPhones, ifølge Apple, vil kunne møde en professionel fotografs krav til et kamera.

Med Pro og Pro Max får man tre linser, der giver mulighed for at skyde billeder i Telephoto, Wide og Ultra Wide. Alle med 4K og extended dynamic range, som giver ekstra flotte farver og dybder.

Telephoto, Wide og ultra wide

Alle modeller har Wide og Ultra Wide mode, med hvilke man kan tage billeder i forskellige beskæringer. Wide giver et billeder i mellemnær beskæring, mens man med Ultra Wide kan få langt mere af omgivelserne med i billedet – særligt godt til f.eks. landskabsbilleder.

Telephoto er den helt tætte beskæring, som man kun får med iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Portrait og selfies

Portrætbilleder, som man tager med netop Telephoto-linsen, har ligeledes fået en opgradering, og her kan man nu også, udover almindelige og flotte portrætter, tage et hi-key mono billede i gråtoner, som indfanger alle detaljer i et portrætbillede, og endda med høj lukkerhastighed, så man fanger alle øjebliksdetaljer.

Selfies kan man selvfølgelig stadig tage, og her får man også et endnu bedre frontkamera. Med det, i notchen, indbyggede 12MP selfiekamera, er der godter til dem, der tager mange selfies. Kameraet kaldes TrueDepth og kan, udover almindelige selfies, optage slo-mo video i op til 4K 60 fps.

Deep Fusion

Dette er en helt ny mulighed for at få det bedste ud af sit kamera-setup på iPhones. Den tager 9 billeder, som den kombinerer ved at gå igennem alle pixels, for at sætte de bedste detaljer sammen og holde støj og andet ude. Dette kan kun lade sig gøre med den nye chip A13 Bionic, som har den opgraderede Neural Engine, som også var en del af sidste års iPhone-portefølje.

Ekstra god video

Under Apples keynote fortalte to filmmagere om app’en Filmic, som gør det endnu lettere og endnu mere effektivt for andre filmmagere, at optage, komponere, klippe og færdiggøre flotte videoer og film. Med app’en kan man bl.a. kombinere alle kameraer og skyde flere videoer i en og samme film.

Sammenligning af modellerne

EgenskabiPhone 11 iPhone 11 ProiPhone 11 Max
Skærm6,1 LED Retina Display5,8” Super Retina XDR Display6,5” Super Retina XDR Display
KameraDual-lens12MP Wide 26mm f/1.8 med optisk billedstabilisering12MP Ultra-Wide 13mm f/2.4 med 120 graders field of view
12MP TrueDepth frontkamera med slo-mo video og 4K 60 fps video
Triple-lens12MP Wide 26mm f/1.8 med optisk billedstabilisering12MP Ultra-Wide 13mm f/2.4 med 120 graders field of view12MP Telephoto / portræt 52mm f/2.0 med optisk billedstabilisering
12MP TrueDepth frontkamera med slo-mo video og 4K 60 fps video
Triple-lens12MP Wide 26mm f/1.8 med optisk billedstabilisering12MP Ultra-Wide 13mm f/2.4 med 120 graders field of view12MP Telephoto / portræt 52mm f/2.0 med optisk billedstabilisering
12MP TrueDepth frontkamera med slo-mo video og 4K 60 fps video
ProcessorApple A13 Bionic (7nm) med forbedret Neural Engine, Machine Learning og mere energieffektiv end tidligere modellerHurtigste CPU og GPU på markedetApple A13 Bionic (7nm) med forbedret Neural Engine, Machine Learning og mere energieffektiv end tidligere modellerHurtigste CPU og GPU på markedetApple A13 Bionic (7nm) med forbedret Neural Engine, Machine Learning og mere energieffektiv end tidligere modellerHurtigste CPU og GPU på markedet
Batteri1 times ekstra batteritid ift. iPhone XR wireless charging, hurtigoplader i salgskassen – dog stadig med lightning-stik4 timers ekstra batteritid ift. iPhone XS med reverse wireless charging, hurtigoplader i salgskassen – dog stadig med lightning-stik5 timers ekstra batteritid ift. iPhone XS Max  med reverse wireless charging, hurtigoplader i salgskassen – dog stadig med lightning-stik
FarverGrøn, rød, blå, gul, lilla, hvid og sortSpace Grey, Silver og GoldSpace Grey, Silver og Gold
Pris699 USD999 USD1099 USD
Kan købesFra d. 20. septemberFra d. 20. septemberFra d. 20. september

Skriv en kommentar