Mød den nye Samsung Galaxy-familie

Mød den nye Samsung Galaxy-familie

Langt om længe har Samsung løftet sløret for den nyeste udgave af deres populære Galaxy-serie, og i år markeres begivenheden med et vaskeægte jubilæum. Det er nemlig 10 år siden Samsung sendte den første Galaxy-smartphone på gaden. Her får du et indblik i den nye serie, som indeholder modellerne Samsung Galaxy S10, Samsung S10e samt Samsung S10+.

De tre nye modeller fra Samsung

Samsung holder fast i at lancere mere end en topmodel, men hvor der tidligere kun har været to muligheder, får man nu tre som adskiller sig på væsentlige punkter. Det er let at se, at Samsung har satset på at levere en serie, som favner bredt. Galaxy S10e, S10 og S10+ kommer til at ramme et bredt spektre indenfor de målgrupper, Samsung ønsker at ramme.

S10e er, måske lidt forsimplet sagt, den lille og billige model i serien. Den kommer med en smule færre motorkræfter og muligheder end de to større modeller S10 og S10+, men kommer alligevel ikke til at falde så langt bagefter sine to større brødre.

Forskel på S10e, S10 og S10+ kameraerne

Man kommer ikke til at gå ned på fotoudstyret i de nye modeller, selvom det måske kan virke lidt som en nedgradering ift. konkurrerende mærker, at Galaxy S10e kun har fået 1 frontkamera og 2 kameraer bagpå. Denne kombination vil være rigeligt for den almindelige bruger, men har man brug for flere muligheder, er det S10 og S10+ man skal kaste sit blik på.

Hvor S10e tilbyder et 10MP frontkamera med Dual Pixel og Auto Focus, samt et dobbeltkamera bagpå med 12MP Dual Pixel, Auto Focus og autojusterbar blænde der skifter mellem F1.5/F.24 afhængigt af lyset, samt en 16MP ultra-wide sensor, får man med S10 og S10+ også en 12MP zoomsensor.
Er et ekstra frontkamera vigtigt for en, skal man gå efter S10+, som har den samme 10MP sensor som de to øvrige, men dertil også en 8MP ultra-wide sensor til de ekstra vilde selfiebilleder.

Samsung lægger sig altid i front af smartphone-feltet ift. billedkvalitet, og den nye Galaxy-familie ser ikke ud til at falde bagud på points. VI glæder os dog til at prøve hver af de nye modeller, så vi selv kan danne os et rigtigt indtryk, udover de tekniske specifikationer.

Tag billeder – også i regn og slud

Alle tre modeller har IP68-certificering, så har man brug for at tage billeder i meget våde omgivelser eller områder, der kan støve, er dette altså fuldt ud muligt. Det er samme certificering som i forgængeren S9 og S9+, og vil kunne sikre telefonens overlevelse, selv i nedsunket tilstand ned til 1,5 meters dybde (ferskvand) i op til 30 minutter.

Opladning og batteri

S10e kommer med et batteri på 3100 mAh, S10 har 3400 mAh at gøre godt med, mens Galasy S10+ har hele 4100 mAh til rådighed. Som noget nyt får man funktionen trådløs strømdeling, som kan levere strøm til eksterne devices, som ellers ville være i fare for at løbe tør for strøm. Det kan vise sig at være rigtig smart f.eks. på fototuren. Derudover har alle modellerne trådløs opladning og hurtigopladning. Hvor hurtigt Galaxy S10e, S10 og S10+ er om at lade fra 0% til 100% glæder vi os til at se.

Lås op med fingeraftryk

Denne funktion er langt fra ny på Samsungs smartphones, men som noget nyt har S10 og S10+ fået fingeraftrykslæseren installeret under skærmen. S10e må nøjes med at have denne i siden af telefonen. Det bliver spændende at se, om Samsung med on-screen fingerprint-læseren er i stand til at registrere fingeraftryk hurtigt og sikkert – selv når man har våde fingre eller skærmen er våd eller snavset. Det kan lade sig gøre pga. læseren anvender ultralyd.

Vi ser frem til at få de nye modeller i hånden, så vi kan danne os et godt hands-on indtryk af dem. De ser i hvert fald spændende ud på papiret, og er en fornuftig videreudvikling af den seneste S9-serie.