Det kan du med et vildtkamera

Det kan du med et vildtkamera

Når man begår sig i naturen, hvor observation er et fast element af det gældende foretagende, det kan være som naturentusiast, biolog eller jæger, så kan du med fordel medbringe et vildtkamera. Et vildtkamera er nemlig designet til at blive placeret i naturen, hvorved det dokumentere og optager naturlivet. 

Hvilke funktioner har du brug for 

Før man investerer i et vildtkamera, er det vigtigt at have gjort sig nogle overvejelser med henblik på de funktioner som et sådant kamera er udstyret med, og hvilke funktioner man som individ har brug for. Der er eksempelvis ingen grund til at udstyre sig med et vildtkamera med godt nattekamera, hvis det udelukkende anvendes i dagslys. For at gøre det nemmere for brugeren at vælge det perfekte vildtkamera er der foretaget en bedst i test, hvor forskellige vildtkamera er udvalgt og beskrevet – læs deres vildtkamera test her. 

Når naturen skal fanges i bevægelse

Med et vildtkamera muliggøres det at tage billeder af vilde dyr uden selv at være tilstede. Denne funktion kan du opnå ved at anvende et kamera med indbygget bevægelsessensor, der så snart det registrerer bevægelser, vil tage enten et foto eller video. Det afhænger af indstillingen. Dette er muligt, fordi der i selvebævegelsescensoren sidder en indbygget varmecensor, der kan opsnappe dyr eller mennesker, så snart de befinder sig i nærheden af kameraet. 

Et kamera med lang levetid 

Det ville være ærgerligt, hvis ens opsatte vildtkamera løb tør for batteri i samme sekund som aktivitetsniveauet hos dyrelivet øges. Af samme årsag sættes der også fokus på vildtkameraernes batteriholdbarhed som et vigtigt element, når de bedømmes. Derfor er en særlig vigtig feature indenfor vildtkamera, at det kan tænde og slukke automatisk, hvilket får det til at holde i længere tid. Denne funktion optræder, når vildtkameraet tager et billede eller video, hvorved det tændes. I det sekund kameraet er færdigt med at fotografere eller optage, så slukker det igen. På den måde sikrer man sig samtidig, at kameraet kan placeret det samme sted i flere måneder før det skal udskiftes. 

Gode skud i mørket 

Er man på jagt efter gode optagelser eller billeder af et dyr, der primært er aktivt om natten – hvilket gør sig gældende for mange dyr – så er det ligeledes vigtigt at være i besiddelse af et vildtkamera, der magter denne opgave. I forlængelse heraf, er det essentielt at kameraet besidder en usynlig blitz, eller en såkaldt “No Glow”-funktion. På denne måde sikrer man sig, at dyrene ikke skræmmes væk ved et kraftigt lys.