Guide til det bedste internet til prisen

Guide til det bedste internet til prisen

Dette indhold er sponsoreret

For de fleste er internettet helt uundværligt, fordi det både bruges på arbejdet og i fritiden flere gange dagligt. Med et stort internetforbrug er det nødvendigt at have en god bredbåndsforbindelse, men det kan være svært at danne sig et overblik over typer af bredbåndsforbindelser, internet priser og hvilket hastighed, som du har brug for til dit behov. Det afhænger nemlig af forskellige faktorer, såsom dine internetaktiviteter og bopæl og husstand. Læs med her og find ud af, hvordan du får det bedste internet til prisen.

Vælg bredbåndsforbindelse

Det er en god ide først at undersøge, om du har adgang til fibernet på din bopæl, inden du bestiller en bredbåndsforbindelse. Fiberforbindelser er betydeligt hurtigere end de andre bredsbåndsforbindelser, fordi dataen leveres gennem et lyslederkabel og dermed med lysets hastighed, men det er desværre ikke alle, som kan få en fiberforbindelse, fordi fiberkablerne endnu ikke er lagt ud over hele landet. Hvis du du ikke har adgang til fibernet på din bopæl, kan bredbåndsforbindelser heldigvis etableres på mange forskellige måder, såsom forbindelser gennem telefonstikket, TV-kablet eller din mobile enhed, så der er masser af muligheder for en stabil og hurtig forbindelse uanset hvad.

Vælg internethastighed

Når du har fundet ud af, hvilken type bredbåndsforbindelse, som du foretrækker, kan du med fordel finde ud af, hvilken internethastighed, som du har brug for. Hvis du bør sammen med andre, bør du tage højde for, at de også er koblet til bredbåndsforbindelsen. Det vil eksempelvis kræve en hastighed på mindst 50 Mbit/s for at I alle har en god nok forbindelse, hvis du bor i en husstand på fire personer, som hver især bruger internettet til noget forskelligt. Hvis du bor alene, kan det være vanskeligere at finde ud af, hvad behovet er, for selvom det måske er fristende at vælge den hurtigste hastighed, er det ikke altid nødvendigt.

En enkelt person på forbindelsen bruger følgende Mbit/s til forskellige internetaktiviteter:

  • 2 Mbit/s: Facebook, internetbrug og andet let brug
  • 2 Mbit/s: Streaming af musik
  • 5-10 Mbit/s: Streaming af videoer i HD
  • 20 Mbit/s: Spille online
  • 50 Mbit/s: Download af store filer og online backup

Sammenlign internetpriser

Når du har valgt en bredbåndsforbindelse og en internethastighed, er der kun én ting tilbage – nemlig at finde den bedste og billigste udbyder på markedet! På find-internet.dk kan du nemt danne dig et overblik over internetudbyderne og deres priser på diverse hastigheder.