Hvad skal du huske når du flytter bolig?

Hvad skal du huske når du flytter bolig?

Det at flytte bolig og særligt hus er ofte et stor projekt, og det kan være svært at huske alle 

de ting man skal i processen. Særligt de praktiske ting, kan gå i glemmebogen i flytterodet. Her i artiklen kan du læse om det ting, som man let kan komme til at glemme, men som er helt essentielle at have styr på, når du skal flytte bolig. 

Tilstanden af din nuværende bolig 

Tilstandsrapporten er en rigtig vigtig del af bolighandlen. Denne viser nemlig fejl, skader og mangler på boligen. En tilstandsrapport skal laves af en professionel byggesagkyndig, som går din bolig igennem og tjekker at alt er, som det skal være og nedskriver skader, byggefejl, osv. som køber skal være opmærksom på. Byggesagkyndig tjekker hele huset igennem, altså alle rum, tagkonstruktion, gulvkonstruktion, ydre og indre vægge, lofter, vinduer, døre, kælder, etager, mm. Tilstandsrapporten er egentlig frivillig at lave, og det er ofte mest køber, der har fokus på den. Det er dog en god ide at få den lavet, netop fordi det er noget som køber ofte vil spørge efter uanset hvad. Her kan du finde tilbud på en tilstandsrapport. Når du har fået lavet tilstandsrapporten, kan du købe en ejerskifteforsikring. På den måde er du sikret, at du ikke får det fulde ansvar for skader og fejl flere år senere. En tilstandsrapport kan afhængigt af dit hus indeholde både kosmetiske skader, mindre alvorlige skader, alvorlige skader og kritiske skader. 

Husk at skifte folkeregisteradresse 

Det er lovpligtigt at skifte folkeregisteradresse senest fem dage efter flytning. Dette er vigtigt i forhold til din postadresse, da du også automatisk skifter postadresse med folkeregisteradressen. Du skal nemlig kunne modtage vigtig post som for eksempel din stemmeseddel til folketings-eller kommunalvalg. Du kan nemt og hurtigt skifte folkeregisteradresse på borger.dk.

Husk at skifte læge og tandlæge 

Dette kan nemt gå i glemmebogen, men det er rigtigt vigtigt altid at kunne få hjælp til helbredet. Det er gratis at skifte læge, når du flytter mellem kommuner, ellers kan det gøre for et mindre beløb. Dette er også lettest at gøre, samtidig med at du skifter folkeregisteradresse på borger.dk. Du skal nemlig have et gyldigt sygesikring, med rigtig adresse på, der er gældende hos en læge tæt på din bolig. Tandlægen skal man også huske, da det jo igen er rarest at have adgang til en tandlæge, som er tæt på og let tilgængelig.