Hvilken A-kasse skal du vælge som fotograf?

Hvilken A-kasse skal du vælge som fotograf?

Dette indhold er sponsoreret

I Danmark har vi en stolt tradition for at være medlem af en A Kasse, der sikrer os en indtægt, hvis vi skulle ramme arbejdsløshed i vores karriere. Dog kan det ofte være svært at finde ud af, hvorfor man skal vælge en bestemt A-kasse, og det kan være svært at finde rundt i det store marked for A-Kasser i Danmark. I denne artikel dykker vi derfor ned i, hvorfor du skal være medlem af en a-kasse i Danmark, hvilke rettigheder du har i forbindelse med at blive arbejdsløs og skulle modtage dagpenge fra din a-kasse. Derudover kigger vi på de forskellige muligheder du har for at vælge en a-kasse, der passer dig, hvis du er fotograf og skal bruge et sikkerhedsnet i forbindelse med arbejdsløshed. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du vælger en a-kasse som fotograf, og hvordan du får ret til dagpenge i forbindelse, at du mister dit arbejde.

Derfor skal du være medlem af en A-Kasse i Danmark

Det er en af de grundlæggende byggesten i den danske velfærdsmodel, at vi passer godt på alle borgere – også dem, der står uden for arbejdsmarkedet. Derfor eksisterer disse arbejdsmarkedsforsikringer, der sikrer at du kan modtage en indtægt hver måned, hvis du skulle miste dit arbejde. De hedder A-kasser og er en slags forsikring, som du skal betale til, hver måned uagtet om du er i job eller ej. Her betaler du et beløb, hver eneste måned til disse forbund og foreninger, der derimod garanterer dig tryghed på arbejdsmarkedet, hvis du skulle blive ramt af nedskæringer og bliver fyret eller opsagt fra dit arbejde. Det er super vigtigt at være medlem af en A-kasse som almindelig lønmodtager, da du på den måde “er sikret” en indkomst i op til to år efter du har mistet sit arbejde. Det er nemlig ikke sikkert, at du er kvalificeret til at modtage kontanthjælp, og du kan på den måde risikere, at stå uden indtægt, hvis du ikke er medlem af en A-kasse.

Forskellige muligheder – én åbenlys A-kasse for fotografer

Der er forskellige muligheder for at vælge en a-kasse som fotograf, men grundlæggende er der én bestemt, som langt de flest danske fotografer er medlem af. Det er nemlig AJKS, der er en a-kasse for journalister, kommunikationsfolk og lignende, der arbejder med formidling. Det er klart den mest åbenlyse, men ikke nødvendigvis den du skal vælge. Du kan også vælge f.eks. Akademikernes a-kasse, hvis du har en akademisk uddannelse eller andre a-kasser du synes passer dig bedre. 

Tjek hvor du kan finde den bedste og billigste A-kasse

Der er flere forskellige metoder du kan gøre bruge af, hvis du skal finde den bedste og billigste a-kasse i Danmark. F.eks. findes der flere forskellige databaser og sammenligningssider, der giver dig et overblik over, hvor du får den bedste og billigste a-kasse, der tilmed passer til dit erhverv og kan hjælpe dig, hvis du skulle støde på problemer på jobmarkedet.