iPhone XS Max, iPhone XS og iPhone XR med opgraderede kameraer

iPhone XS Max, iPhone XS og iPhone XR med opgraderede kameraer

*SPONSORERET*

De nye iPhones, iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er netop landet, og de lover en lang række forbedringer ift. sidste års modeller iPhone X og iPhone 8.

 

Den nye hardware

Med en smule større pixels i kameraet, nemlig 1,4µm mod 1.22µm i iPhone X fra sidste år, vil iPhone SX og iPhone XS Max komme op på siden af andre større mobilproducenter, som længe har været et skridt eller to foran i kampen om mobilkameraer.

Større pixels betyder, at der bliver taget mere lys ind, hvilket igen betyder at der kommer flere informationer i billedet.

 

Nye A12 Bionic-chip

Hardwaren er dog kun så god som softwaren tillader, og også her har Apple trådt et skridt op ift. tidligere. I de nye iPhones sidder en A12 Bionic-chip, som er forbundet med den motor, her kaldet Neural Engine, som giver kameraet mulighed for at snakke sammen med AI- og maskinlæringsteknologien. Netop denne forbindelse vil gøre kameraet langt bedre til at genkende mønstre, så som ansigter.

Netop denne forbedring, vil også øge sikkerheden når telefonerne skal låses op med Face ID, som også har fået en overhaling.

 

Som stort set alle andre store spillere på mobilmarkedet, har Apple lagt vægt på også at tilføje en højkvalitets-bokeh-effekt med indstillelig dybde, som især vil komme i spil, når man tager billeder af mennesker, i det eksisterende format Portrait Mode. Denne funktionalitet er tilstede i alle de nye iPhones, og altså også i iPhone XR, på trods af at den kun har et kamera på bagsiden.

Sammen med en anden nye tilføjelse til de nye iPhones, Smart HDR, vil man – i hvert fald i teorien – opleve en langt bedre fotooplevelse når man skyder billeder med sin nye iPhone. Hvordan de nye opdateringer vil opleves i praksis, har vi stadig til gode at se. Det varer dog ikke længe, før de nye telefoner bliver frigivet, så vi kan teste kameraet af i forskellige situationer.

 

Større og klarere skærme

Udover kameraet, har Apple tilføjet flotte nye skærme i de nye telefoner. iPhone XS og iPhone XS Max har begge fået OLED-skærme på hhv. 5,8” og 6,5”. OLED-teknologien giver bedre gengivelse af farver, høj lysstyrke og kontrast. I den mindre, og noget billigere iPhone XR på 6,1”, må man dog finde sig i kun at have en LCD-skærm. Forskellen i skærmtyperne giver sig udtryk i telefonernes pris, da OLED er en dyrere teknologi ift. LCD. Det er dog en avanceret LCD-skærm, der sidder i den billigere model, og vi vurderer at de færreste vil blive skuffet, når de står med en iPhone XR i hånden.

 

Forbedret batteritid

Man kan, med rette, ønske sig at mobiltelefoner holder strøm i længere tid, og netop dette har Apple haft for øje med de nye modeller. De lover nemlig hhv. op til 30 og 1,5 times længere batteritid i iPhone XS og iPhone XS Max end i forgængeren fra sidste år.

Skriv en kommentar