Sådan bliver du klar til et fotoshoot

Sådan bliver du klar til et fotoshoot

Måske har du længe gået og leget med idéen om at få taget nogle gode billeder af dig selv. Man behøver nemlig ikke nødvendigvis at arbejde som en professionel model for at komme på et fotoshoot. Derimod findes der mange fotografer, som gerne vil tage nogle professionelle billeder mod betaling – eller måske endda gratis – hvis de gerne vil prøve noget nyt udstyr af. Samtidig kan man faktisk ofte få brug for nogle professionelle billeder af sig selv, som man eksempelvis kan bruge til sit CV eller diverse jobansøgninger. Men hvordan bliver man lige klar til et fotoshoot? Hvis du har brug for nogle gode råd, skal du læse med her.

Øv dig – og lav lidt research

Hvis det er første gang, du skal posere foran kameraet, vil du helt sikkert opleve, at du bliver nervøs, og det kan måske føles en smule ubekvemt lige i starten. Derfor er det en rigtig god idé at øve sig lidt hjemmefra, så du kan blive mere bekvem med det. På den måde kan du også finde ud af, hvilket udtryk du gerne vil have på dine billeder, alt efter hvad de skal bruges til. Udover at øve sig hjemme foran spejlet er det også en god idé at researche lidt. For at få de mest optimale billeder vil det uden tvivl komme dig til gode, hvis du laver et lille baggrundstjek af fotografen, så du ved hvordan hans eller hendes stil er, når vedkommende tager billeder. Det vil helt sikkert lette jeres samarbejde, hvis du har en smule indsigt i, hvad han eller hun har lavet før. På den måde vil det også blive nemmere for dig at imødekomme eventuelle krav. Således vil du være forberedt, og I kan i fællesskab finde ud af, hvordan billederne skal se ud, så I begge kan gå tilfredse hjem. Ligesom til en eksamen er man altid mindre nervøs, hvis man er godt forberedt, og det gælder helt sikkert også på dit første fotoshoot.

Få styr på makeup og outfit

Når man skal på fotoshoot, kan man ikke have hvad som helst på. Det gælder især, hvis det er nogle billeder, der skal bruges til jobansøgninger eller til et CV. Det samme gælder med makeup. Man skal helst tage sig så godt ud som muligt, medmindre andet selvfølgelig er aftalt med fotografen. Derfor er det en god idé, at du i dagene op til shootet får helt styr på dit outfit og din makeup. Det afhænger selvfølgelig af, hvilket tema der er valgt til shootet, og hvis du har styr på det, vil du også hurtigt kunne få styr på makeup og outfit. Hvis du har brug for lidt inspiration til, hvad du skal have på, kan det anbefales, at du hopper ind på laurathomsen.com og tager et kig på det store udvalg af lækkert tøj. På den måde vil du lynhurtigt blive klar til dit første fotoshoot.