Tag sjove billeder på ferien

Tag sjove billeder på ferien

Vil du gerne undgå at opleve hele din ferie gennem kameralinsen? Men vil du samtidig gerne have nogle gode feriebilleder at se tilbage på? Har du udstyret, der sikrer ferieminder i høj kvalitet, eller er du godt tilfreds med et engangskamera?
Uanset hvilken type feriefotograf du er, kan vi garantere, at denne artikel er propfyldt med gode tips, der sikrer dig et spændende feriealbum.

Lad være med at fylde kufferten med kameraer
Første step til at undgå at opleve bjergvandringen, charterrejsen, sommerhusturen eller byferien gennem dit kamera, er ved at undgå at medbringe for meget udstyr.
Jo mere du har med, jo mere vil du blive fristet til at hive det frem. Og det er da også fristende at tage alt fotoudstyret med, når du endelig skal et sted hen, hvor du kan tage nogle vildt fede billeder, men det er vel ikke den eneste grund til, at du tager på ferie?
Har du får meget udstyr med, kommer ferien nemt til at handle om at få de bedste billeder, i stedet for at få den bedst mulige oplevelse.
Desuden fylder kameraet og udstyret dertil en masse plads i kufferten, som du dermed ikke kan bruge på at tage skøre souvenirs eller lokale specialiteter med hjem.
Tag et kamera med på ferie, som du er fortrolig med, og som du ikke skal bruge en masse af den kostbare ferietid på at lære at kende.
Det bliver nogle akavede og opstillede fotografier, hvis du igen og igen skal bede din familie eller dine venner om at tage opstilling på samme måde én gang til, fordi lyset faldt lidt dårligt i en vinkel.

Tag få, men gode billeder
Det næste råd er meget simpelt: Lad være med at fotografere alt. Selvom du måske befinder dig et sted, hvor du måske aldrig kommer tilbage, får du ikke brug for at have billeder af alle bygninger, blomster, måltider, outfits og så videre.
Tag nogle få, gode billeder, når du ikke kan lade være, men fokuser på at få nogle gode oplevelser i stedet for nogle gode billeder. Selvom du tager en masse gode billeder, kan dit kamera gå i stykker er blive stålet, eller du kan komme til at slette dem fra computeren senere eller smide fotoalbummet væk.
Du kan ikke være sikker på at kunne beholde dine billeder, så sørg for, at du har masser af minder og indre billeder med hjem fra ferien. Din mad ser sjældent appetitlig ud, når den er fotograferet i halvdårlig belysning med alt for skarp blitz, og billeder af solnedgangen fra alle ugens dage er heller ikke noget, der er særligt interessant at kigge på året efter.

Storslåede billeder af naturen
I stedet for at tage mange billeder af den samme ting, så tag en masse forskellige billeder. Undgå, at det altid er dig, der tager billeder af resten af din familie eller venner, men sørg for, at I skiftes til at tage billeder.
Forskellige mennesker ser forskellige ting, og på den måde får I et meget mere varieret fotoalbum i sidste ende. Når en helt særlig mulighed for et godt fotografi byder sig, skal du selvfølgelig gribe den. Det gælder særligt for store naturoplevelser, hvor du kan være sikker på, at motivet vil være helt anderledes, hvis du vender tilbage på en anden årstid eller mange år efter.
Her kan det give mening at have mere udstyr til fotografering med, hvis du for eksempel har et undervandskamera. Det giver sig selv, at du ikke har mulighed for at fotografere det fantastiske liv under vand uden et undervandskamera, og derfor kan det godt betale sig at have sådan et med på rejsen – hvis der vel at mærke er hav der, hvor du holder ferie.

Gode feriebilleder kommer af en god ferie
Som hovedregel kan man sige, at den vigtigste forudsætning for gode feriebilleder er en god ferie.
Hvis alle dine billeder er opstillede og har krævet flere minutters instruktion, kan det ses på det endelige resultat. Glem derfor gerne, at du har et kamera med i tasken, og nyd ferien så meget som muligt.
Uanset hvor mange eller hvor få billeder du har med hjem, vil du kunne huske tilbage på nogle dejlige og afslappende dage i godt selskab – og det er trods alt det vigtigste.

Skriv en kommentar