To gode lokationer til et familiebillede

To gode lokationer til et familiebillede

Som fotograf har man ansvaret for både at tage det gode billede, men også for at komme med gode forslag til den ideelle lokation og sammensætningen af personerne på billedet. Det kan somme tider være svært at gennemskue, hvad der er bedst at gøre, og derfor hjælper vi dig lidt på vej. Vi kommer md to gode bud på, hvordan du finder gode lokationer til et familiebillede, og hvordan du bedst muligt sætter billedet op, så der er god dynamik mellem de fotograferede personer. For fotografering er en kunst i sig selv, og derfor kræver det også træning og erfaring.

Det klassiske

Mange vil gerne have det helt klassiske familiebillede, som bliver taget i et fotostudie. Her er der flere muligheder for at arbejde med opstilling og baggrund, for det er ikke alle, der ønsker den helt almindelige opstilling. Tal med kunden om, hvad de godt kunne tænke sig af billedet. Det kan være, at de ønsker en anden baggrundsfarve eller en bestemt måde at sammensætte familien på. Og i stedet for at lade alle stå op på billedet, så er den en god idé at arbejde omkring en sofa. Sofaer har den gode egenskab, at de giver et afslappet billede, hvor du kan arbejde med de forskellige niveauer, som det vil muliggøre for dig. På den måde skaber du både dybde og højde i billedet.

Udendørs

Skal der tages et familiebillede til en konfirmation, eller ønsker kunden bare at få naturen med ind i billedet, så er det oplagt at tage billedet i det fri. Her kan du nemt få farver og personer til at spille sammen, hvis du vælger den rigtige placering. Skal du fotografere udendørs, så er det vigtigt at tage højde for lys og retning. For du kan nemt komme til at stå med ryggen til solen eller få for mange skygger med på billedet. Udnyt det åbne areal i nærheden, hvor risikoen for skygger er mindsket, og hvor der bliver luft omkring personerne.

Nærvær

Og når du skal fotografere en hel flok mennesker, så er det vigtigt, at de føler sig trygge og afslappede i dit selskab. Sørg for, at du går forrest, når det handler om opstilling og struktur, og så skal du skabe en naturlig samtale med dem. På den måde kan du bedre få dem til at gøre, som du ønsker og vise deres naturlige smil og bevægelse frem. Nogle kan nemlig godt have følelsen af at være lidt anspænt, når der skal tages billeder med en fotograf.