Tre måder du kan leve af fotografi

Tre måder du kan leve af fotografi

Dette indhold er sponsoreret

Er du en af de typer, der virkelig brænder for fotografi? Der er ingen bedre følelse end at skyde det perfekte fotografi, der virkelig gør et indtryk på folk. Det kan både være bjergtagende natur-billeder af vilde landskaber. Det kan også være de smukkeste portrætter og billeder af mennesker til selskaber og andet. Et billede siger mere end tusind ord, og det er ikke tilfældigt, at billeder kan være så vigtigt for at bevare folks minder i livet. Måske har du derfor også tænkt på, at det kunne være spændende at leve af at beskæftige sig med fotografi? Selvfølgelig er der en del forskel fra en grøn amatør-fotograf til den proffesionelle af slagsen, men det betyder ikke, at du ikke kan komme til at leve af fotografiets ædle kunst. Om du er ung eller gammel, så er det aldrig for sent at jagte din drøm inden for fotografiets verden. Her er tre måder, du kan komme til at leve af fotografi. 

Fotobutik

En spændende måde at beskæftige sig med fotografi og kameraer er en fotobutik. Der er både større kæder som Click, men der er også massere af små selvstændige forretninger, der brænder for faget. Er du nørdet omkring det tekniske ved fotografiet og kameraets funktioner, så er en fotobutik stedet for dig. Her kan du både få lov til at fremkalde billeder, skyde pasfoto og sælge det udstyr, du er så passioneret omkring. Hvis du skal gøre dig en forhåbning om at blive hyret i en fotobutik, så er det vigtigt, at du skriver en god ansøgning. På Candeno.com kan du få hjælp til alt, hvad der angår jobsøgning. På den måde er du helt sikkert bedre rustet, når du søger job i din foretrukne fotobutik.  

Freelance

At gå freelance som fotograf er også en anden måde at leve af faget på. Det er dog vanskeligt, men det kan være særdeles indbringende, hvis du er god til dit fag. Der er mange freelancefotografer om budet på markedet, så det handler om, at du skal promovere dig på din egen måde og bringe noget til bordet, de andre ikke har. Så skal du nok få succes.

Fotojournalist

På Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus kan man tage uddannelsen som fotojournalist. Den 3,5 år lange uddannelse kræver en bestået optagelsesprøve, og optaget er ganske småt hvert år. Klarer du nåleøjet, kan du se frem til en uddannelse, der underviser dig i at tage billeder på journalistisk vis, så du kan få arbejde på diverse medie-redaktioner landet over.