Vejen til en aktiv livsstil

Vejen til en aktiv livsstil

Kontor og stillesiddende jobs er noget, som mange af os har hver eneste dag. For nogen tænker man ikke specielt meget over det, hvor det for andre går dem meget på, at de ved og kan mærke, at de ikke bevæger sig særlig meget i dagligdagen. Vi bruger så mange timer på arbejdet og foran skærmen derhjemme, at vi aktivt skal gøre noget for at ramme sundhedsstyrelsens dagligt anbefalede 10.000 skridt.

Er du inaktiv?

Tager du altid bilen op for at handle mælk, rulletrappen og elevatoren i stedet for trappen og bussen i stedet for cyklen?

Der er mange mennesker, som er inaktive i dag. Vi er trætte og udkørte grundet manglen på søvn og tid. Lige præcis derfor så springer vi over hvor gærdet er lavest, og vi har måske ikke tid til at træne.

Lidt gør også en forskel. Det virker måske som om, at der er langt hen til den livsstil, som vi ønsker, men små skridt på vejen kan gøre store forskelle.

Er du bare pisse træt af de ekstra kilo, så gør noget ved det. Er du træt af din krop, så kan du ændre på den.

Gør det for dig selv

Når det kommer til sundhed og velvære så handler det kun om dig. Det er tilladt at gøre lige præcis det, som du mener vil skabe en større livsværdi og kvalitet for dig – også hvis det er mere rettet imod dit selvværd fremfor din krops fysiske tilstand.

Er du træt af noget, så gør noget ved det. Om du er helt ny i denne verden eller har været igennem en kæmpe forandring allerede, så er der hjælp at hente. Nogle gange så kan noget godt også føre noget mindre godt med sig. Måske oplever du løs hud efter vægttab, dårligt selvværd eller har svært ved at føle dig hjemme i dit nye hylster. Skru ned for det hele. Få en coach eller nogen at snakke med, hvis sundhedsverdenen bliver for meget for dig. Det handler kun om, at du skal få det bedre og øge din livskvalitet. Intet andet.

Én ting er sikkert – vi skal leve i vores kroppe hele livet, så vi gør os altså klogest i at passe på den hver eneste dag.

Hold et fornuftigt aktivitetsniveau

Det er selvfølgelig ikke nok bare lige at gå 5 minutter til Netto, og at cykle 2km. hver vej om dagen, hvis du ønsker en aktiv livsstil.

Vi skal passe på vores kroppe af flere årsager. Træning og sund kost har flere formål end blot at gøre os til vores bedste jeg på ydersiden.

Det er vigtigt at vi plejer og passer vores krop indefra. Det vil sige at vi altså skal tænke over det, som vi putter ind i den. En sund og varierende kost er både reducerende og forebyggende for overvægt og livsstilssygdomme. En sund kost bidrager til nedsættelse af hjerte- og karsygdomme, og det skaber bedre trivsel og et højere energiniveau.

Som tommelfingerregel kan man følge de 10 kostråd, hvis man vil være sikker på, at man er godt dækket ind på den front.

  • Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv.
  • Spis frugt og mange grøntsager.
  • Spis mere fisk.
  • Vælg fuldkorn.
  • Vælg magert kød og kødpålæg.
  • Vælg magre mejeriprodukter.
  • Spis mindre mættet fedt.
  • Spis mad med mindre salt.
  • Drik vand.