Året der gik for Astralis – uforglemmelige billeder

Året der gik for Astralis – uforglemmelige billeder

Dette indhold er sponsoreret

Det var et år, der både bød på op og nedture for det danske Counter-Strike mandskab Astralis. Årets startede efter planen, med en sejr i den mest prestigefyldte CS:GO-turnering – Majoren. Dette var den anden på stribe, hvilket virkelig satte Astralis op blandt de allerstørste hold nogensinde, hvis ikke de var der i forvejen. Efter major var der en pause med turneringer, der populært kaldes off-season i CS:GO. Her brugte fans tiden på at lade op til den nye sæson ved at hente teams og players crosshairs, og selv bruge dem inde i spillet. Men da turneringen for alvor begyndte igen, var det som om at Astralis havde svært ved at komme tilbage til den tidligere form. Faktisk dumpede de helt ned på fjerdepladsen på verdensranglisten, hvilket var det laveste siden transferskiftet mellem Kjærbye og Magisk. Dog fandt de danske drenge takten igen efter et par måneder væk fra førstepladsen, og sluttede året af med at vinde den tredje Major-titel i træk og fjerde i alt. Så det var på mange måder et mindeværdigt år for Astralis-drengene, der pludselig ikke var uslåelige længere.

Kom tilbage fra formdyk

I juni måned begyndte Astralis at mærke modstanden for alvor fra de andre hold. Specielt amerikanske Team Liquid var flittige til at yde det danske mandskab modstand og erobrede deres førsteplads cirka halvvejs gennem året. Astralis mødte hård modstand i sommermånederne, og måtte af flere omgange tage til takke med både tredje- og fjerdepladsen på verdensranglisten. Det tidligere uovervindelige mandskab var lige pludselig til at vinde over, og på et tidspunkt måtte Astralis genfinde sig selv, hvis de ville blive ved med at hænge på top tre i verden. Det lykkedes først i september måned at komme overbevisende tilbage på toppen, hvor man først overtog tredjepladsen og senere andenpladsen. Den 7. oktober kunne Astralis igen kalde sig verdens bedste CS:GO-hold, og med undtagelse af 14 dage i november har det danske mandskab været nummer ét siden.

Slog tilbage ved Majoren

Et flot comeback til verdenstoppen blev kronet med den tredje Major-sejr på stribe, da Astralis i Berlin kunne løfte deres ialt fjerde Major-trofæ. Med god opbakning fra fans i “Danish Corner” vandt Astralis finalen overbevisende mod turneringens overraskelse AVANGAR. Det blev startskuddet til et tilbagetog mod verdensranglistens førsteplads, hvor det danske mandskab siden har huseret. 

Det bedste hold nogensinde i CS:GO-historien

Med fire major-titler og hele tre i træk er der efterhånden ikke så meget tvivl længere. Astralis er det bedst CS:GO-hold, der nogensinde har spillet. Det er ikke kun på grund af de store major-titler, men også det konstant høje niveau fra holdet, der næsten konsekvent har været nummer ét siden april 2018. Sidste år kronede virksomheden bag Astralis – Astralis Group tilmed værket med en børsnotering i slutning af 2019. Det skete efter virksomheden havde været tilsalg i lang tid uden seriøse købere. I dag kan alle og enhver derfor blive medejere af det danske succeshold, der i 2019 også var nomineret til Årets Sportsnavn 2019.